Thomas Sinkjær skifter til Lundbeckfonden

Villum Fondens forskningsdirektør tiltræder efter nytår en nyoprettet stilling som senior vice president, Grants & Prizes i Lundbeckfonden. Fonden forventer at øge uddelings­niveauet de kommende år.

Thomas Sinkjær
Forskningsdirektør i Villum Fonden, Thomas Sinkjær, tiltræder den 1. januar 2018 som senior vice president, Grants & Prizes i Lundbeckfonden.

Lundbeckfonden har pr. 1. januar 2018 ansat professor Thomas Sinkjær i en nyoprettet stilling som senior vice president, Grants & Prizes.

Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

Thomas Sinkjær skal stå i spidsen for Lundbeckfondens nye uddelingsstrategi og skal styrke og fokusere fondens uddelingsaktiviteter, der også omfatter den store hjerneforskningspris, The Brain Prize.

”Vi har en forventning om at kunne øge vores uddelingsniveau de kommende år. Derfor har vi udarbejdet en ny strategi, der i endnu højere grad tilgodeser det store behov for ny viden om hjernen. Hjernesygdomme koster samfundet milliarder og har enorme menneskelige om­kost­ninger for både patienter og pårørende. Vi ønsker at bidrage til, at Danmark bliver en af ver­dens førende hjerne­forsknings­nationer,” siger Lene Skole, admini­strerende direktør i Lund­beck­fonden, i pressemeddelelsen.

Professor Thomas Sinkjær kommer fra en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden og er desuden medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd. Han har tidligere været direktør for Danmarks Grundforskningsfond fra 2007-2015.

”Jeg har haft nogle utroligt spændende år i Villum Fonden, hvor jeg blandt andet har opnået stor erfaring med at udvikle en ny forskningsstrategi. Den erfaring får jeg god brug for i mit nye job, hvor jeg skal lede lanceringen og implementeringen af Lundbeckfondens nye strategi. Det ser jeg meget frem til,” siger Thomas Sinkjær.