Villum Fonden ansætter prorektor fra KU

Thomas Bjørnholm bliver ny forskningsdirektør i Villum Fonden.

Thomas Bjørnholm
Thomas Bjørnholm bliver fra den 1. marts direktør for Villum Fondens tekniske og naturvidenskabelige forskningsstøtteprogrammer.

Villum Fonden ansætter pr. 1. marts Thomas Bjørnholm, som direktør for fondens tekniske og naturvidenskabelige forskningsstøtteprogrammer.

Thomas Bjørnholm, der er nuværende prorektor for forskning og innovation ved Københavns Universitet, får ansvar for at udvikle Villum Fondens forskningsstøtteprogrammer indenfor det tekniske og naturvidenskabelige område: Villum Investigator Programme, Villum Young Investigator Programme og Villum Experiment. Det oplyser Villum Fonden på sin hjem­me­side.

”Jeg har været rigtigt glad for min tid på KU. Vi har løftet os markant i det sidste årti og uni­ver­si­tetet er på mange områder i topform når det gælder forskning. Det er jeg stolt over at have bidraget til. Som forskningsdirektør for Villum Fonden ser jeg frem til at støtte den yp­per­ste forskning og de største talenter i hele Danmark,” siger Thomas Bjørnholm i en pres­se­med­delelse fra Københavns Universitet.

Thomas Bjørnholm er professor i materialekemi og har tidligere været leder af Nano-Science Center på Det Naturvidenskabelige Fakultet på KU.

Han overtager posten som forskningsdirektør i Villum Fonden efter Thomas Sinkjær, der den 1. januar skiftede til Lundbeckfonden.