JUC lancerer årlig fondskonference

Den juridiske kursus- og netværksvirksomhed, JUC, afholder til maj sin første konference for erhvervsdrivende fonde, fondsrådgivere og fondsmyndigheder. Skatteministeren, che­fen for fondstilsynet, et fondssagkyndigt medlem af Erhvervsankenævnet samt en ræk­ke fonde og store rådgivningshuse er på talerlisten. Konferencens formål er at danne ramme for et årligt samlingspunkt for fondsinteressenter.

JUC

Fremtidens rammevilkår og fondsbeskatning, uddelingstrends og strategiarbejde. Det er nogle af temaerne, når JUC den 24. maj åbner dørene for en dag med videndeling mellem fonde, fondsspecialister, politikere og myndigheder.

JUC er en juridisk kursus- og netværksvirksomhed, som ud over kursusaktiviteter også faci­li­te­rer faglige netværk. Siden 2015 også et netværk for erhvervsdrivende fonde, som den nye fondskonference udspringer af:

”Vi har oplevet en stor efterspørgsel efter faglige fora, hvor fondene kan mødes med førende råd­gi­ve­re, specialister, myndigheder og andre fonde, for at få ny viden samt udveksle er­fa­ring­er relateret til fondenes udfordringer, som f.eks. ny regulering inden for beskatning og persondata ” siger Conference Manager i JUC, Torsten Nordfjeld.

Også emner som interne uddelinger vil være på dagsordenen – et tema som er relevant i mange erhvervsdrivende fonde, eksempelvis museumsfonde.

Idéen med konferencen er således at samle interessenter rundt om alle faglige aspekter af erhvervsdrivende fondsvirksomhed, siger Torsten Nordfjeld:

”Vores ønske med denne dag er, at den bliver fast inventar i kalenderen hos de fonds­in­ter­es­sen­ter som årligt ønsker at blive opdateret på den seneste viden fra myndighederne om lov­giv­ning samt erfarings­udveksling fra kollegaerne i fonde rundt om i landet. Konferencen tje­ner yderligere det formål at skabe en platform for åben kommunikation, transparens og vækst i Danmarks fonde og samfundet,” siger han.

På den første konference i maj 2018, vil der, udover flere oplægsholdere fra erhvervs­drivende fonde, være indlæg fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), tilsynschef i Erhvervs­styrelsens Fondstilsyn, Christine Maxner, fonds­sagkyndigt medlem af Erhvervs­ankenævnet, Sys Rov­sing, samt eksperter fra Bech-Bruun, PwC og Deloitte.

Konferencen dækkes journalistisk af Nyhedsbrevet Danmarks Fonde. Læs hele programmet her (pdf).

Direkte tilmeldingslink til konferencen: juc.dk/fonde