Norliv uddeler de første lokale bevillinger

Foreningen Norliv er kommet godt i gang med sine almennyttige uddelinger. En af de før­ste lokale uddelinger går til et fitness-tiltag for bedre mental sundhed i en byg­ge­for­ening.

Yoga i naturen
(modelfoto)

Foreningen Norliv, der snart skifter navn til Velliv, er i fuld gang med at uddele penge til små og store projekter. Foreningen forventer i år at uddele 92 mio. kr.

Blandt de første lokale indsatser, der har fået støtte fra Norliv, er et fitnessprojekt i Byg­ge­for­ening­en af 1933 i Holbæk. Foreningen vil tilbyde foreningens medlemmer at dyrke fitness i naturen.

Formålet er både at styrke den fysiske sundhed, men også at modvirke stress, angst og de­pres­sion.

Mange af beboerne i de 20 afdelinger af Byggeforeningen af 1933 dyrker ikke motion. De mang­ler ressourcer, tid og overskud i hverdagen, hvilket ikke kun påvirker deres fysiske tilstand, men også den mentale sundhed, skriver Norliv i en pressemeddelelse.

”Vi har beboere med psykiske og mentale udfordringer, og andre, der er i risiko for at få det. Fysisk aktivitet kan også være godt for den mentale sundhed, og derfor vil vi i samarbejde med Nature Fitness DK teste en model for holdtræning i naturen, som kan hjælpe dem i gang og forhåbentlig få dem til at blive ved med at være aktive,” fortæller organisa­tions­be­sty­rel­ses­formand i Byggeforeningen af 1933, Knud Nielsen.

Foreningen Norliv støtter fitnessprojektet med 50.000 kr. Støtten er en del af de ti første almennyttige uddelinger, som Norliv har tildelt, efter at det i foråret blev muligt at søge støtte til projekter, der fremmer mental sundhed særligt i arbejdslivet.

Foreningen Norliv støtter også forskning og vidensformidling samt større indsatser på små og mellemstore private arbejdspladser.

”Der er en stor spændvidde i tiltag, der kan fremme mental sundhed og forebygge mentale problemer. Det er glædeligt, at private og foreninger over hele landet med hver deres idéer til forebyggelse har ansøgt og opnået bevilling. Det er endnu mere glædeligt, at vi nu sammen med vores første ansøgere, har taget hul på den store opgave, der ligger i at fremme dan­sker­nes mentale sundhed i en tid, hvor symptomer på stress, angst og depression er blevet en ny folkesygdom,” siger formand i Foreningen Norliv Peter Gæmelke i pressemeddelelsen.